Pokrmy uvedené v jídelním lístku obsahují alergeny. Informace o výskytu konkrétních alergenů obsažených v pokrmu/nápoji jsou k dispozici u pracovnic školní jídelny.

29. 4. – 3. 5. 2024
PO PŘESNÍDÁVKA chléb, pomazánka vaječná se sýrem, kakao, ovoce
OBĚD Polévka: hrachová
Hlavní jídlo: rybí filé na česneku, brambory
SVAČINKA  rohlík, medové máslo, sirup
ÚT PŘESNÍDÁVKA chléb, pomazánka rozhuda, mléko, ovoce
OBĚD Polévka: vývar s kapáním
Hlavní jídlo: pečená krkovice, dušené zelí, houskový knedlík
SVAČINKA  chléb, pomazánka hermelínová, mléko
STŘ PŘESNÍDÁVKA
OBĚD  

STÁTNÍ SVÁTEK

SVAČINKA  
ČT PŘESNÍDÁVKA slunečnicový rohlík, pomazánka ze sterilovaných bobů, kakao, ovoce
OBĚD Polévka: mrkvový krém s krutonky
Hlavní jídlo: srbské rizoto, strouhaný sýr, ovoce
SVAČINKA chléb, pomazánka z taveného sýra, čaj
PŘESNÍDÁVKA chléb, pomazánka sardinková, čaj, ovoce
OBĚD Polévka: pórková
Hlavní jídlo: zahradnické kuře, bramborová kaše s pórkem
SVAČINKA kaiserka, pomazánkové máslo, sirup

Hlavní kuchařka: L. Cvanová

Vedoucí školní jídelny: Kateřina Zuzaníková

Ke každému hlavnímu jídlu jsou  podávány nápoje: voda, voda s citronem či jíným ovocem, voda s mátou a jinými bylinkami, ovocné čaje rozpustné i porcované, bylinkové čaje, džusy, mošty……

Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě. Změna jídelníčku vyhrazena.

 Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:

1. obiloviny obsahující lepek (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a  výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich