22.4. – 26.4. 2024 |
||
PO | PŘESNÍDÁVKA | chléb, pomazánka tuňáková, čaj, ovoce |
OBĚD | Polévka: selská s bramborem Hlavní jídlo: vepřové kostky znojemské, dušená rýže |
|
SVAČINKA | slunečnicový rohlík, pomazánka liptovská, mléko |
|
ÚT | PŘESNÍDÁVKA | jogurt, rohlík, čaj, ovoce |
OBĚD | Polévka: hnědá s opraženou krupicí Hlavní jídlo: lasagne s mletým masem |
|
SVAČINKA | chléb, tavený sýr, kakao |
|
STŘ | PŘESNÍDÁVKA | makový závin, kakao, ovoce |
OBĚD | Polévka: francouzská cibulačka Hlavní jídlo: čočka na kyselo, chléb |
|
SVAČINKA | dýňová kostka, pomazánka tvarohová s mrkví, mléko |
|
ČT | PŘESNÍDÁVKA | chléb, pomazánka cizrnová, bílá káva, ovoce |
OBĚD | Polévka: zeleninová Hlavní jídlo: hovězí maso na žampionech, brambory |
|
SVAČINKA | rohlík, pomazánka z červené řepy, mléko |
|
PÁ | PŘESNÍDÁVKA | veka s pomazánkovým máslem a ředkvičkou, kakao, ovoce |
OBĚD | Polévka: vývar s nudlemi Hlavní jídlo: žemlovka s jablky a tvarohem |
|
SVAČINKA | kukuřičné plátky, sirup |
Hlavní kuchařka: L. Cvanová
Vedoucí školní jídelny: Kateřina Zuzaníková
Ke každému hlavnímu jídlu jsou podávány nápoje: voda, voda s citronem či jíným ovocem, voda s mátou a jinými bylinkami, ovocné čaje rozpustné i porcované, bylinkové čaje, džusy, mošty……
Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě. Změna jídelníčku vyhrazena.
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:
1. obiloviny obsahující lepek (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich