29. 4. – 3. 5. 2024 |
||
PO | PŘESNÍDÁVKA | chléb, pomazánka vaječná se sýrem, kakao, ovoce |
OBĚD | Polévka: hrachová Hlavní jídlo: rybí filé na česneku, brambory |
|
SVAČINKA | rohlík, medové máslo, sirup |
|
ÚT | PŘESNÍDÁVKA | chléb, pomazánka rozhuda, mléko, ovoce |
OBĚD | Polévka: vývar s kapáním Hlavní jídlo: pečená krkovice, dušené zelí, houskový knedlík |
|
SVAČINKA | chléb, pomazánka hermelínová, mléko |
|
STŘ | PŘESNÍDÁVKA | |
OBĚD |
STÁTNÍ SVÁTEK |
|
SVAČINKA | ||
ČT | PŘESNÍDÁVKA | slunečnicový rohlík, pomazánka ze sterilovaných bobů, kakao, ovoce |
OBĚD | Polévka: mrkvový krém s krutonky Hlavní jídlo: srbské rizoto, strouhaný sýr, ovoce |
|
SVAČINKA | chléb, pomazánka z taveného sýra, čaj | |
PÁ | PŘESNÍDÁVKA | chléb, pomazánka sardinková, čaj, ovoce |
OBĚD | Polévka: pórková Hlavní jídlo: zahradnické kuře, bramborová kaše s pórkem |
|
SVAČINKA | kaiserka, pomazánkové máslo, sirup |
Hlavní kuchařka: L. Cvanová
Vedoucí školní jídelny: Kateřina Zuzaníková
Ke každému hlavnímu jídlu jsou podávány nápoje: voda, voda s citronem či jíným ovocem, voda s mátou a jinými bylinkami, ovocné čaje rozpustné i porcované, bylinkové čaje, džusy, mošty……
Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě. Změna jídelníčku vyhrazena.
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:
1. obiloviny obsahující lepek (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich